Ivanova hiža

Karlovačko Pokuplje, Priselci, 188 m

Planinarska kuća Ivanova hiža (188 m) je potpuno obnovljena stara drvena kuća na rubu šume u Priselcima, preciznije – u zaselku Smukavićima. Do ove destinacije može se doći automobilom iz Mahičnog, mostom preko Kupe pa odmah l. 200 m na most preko Dobre te iza mosta cestom 1700 m do planinarske kuće.

Nekad ruševna i trošna kuća osvanula je u potpuno novom svjetlu otkad su je u cijelosti obnovili karlovački planinari HPD-a Martinšćak. Ta kuća popularno je izletište svih zaljubljenika u planinarstvo na karlovačkom području, što niti ne čudi, s obzirom da se s ove lokacije pruža prekrasan pogled na okolne horizonte – lijep vidik prema Vodenici, dok je blizina rijeke Dobre poseban adut koji će oduševiti svakog izletnika. U pozadini se vide Sveta Gera, Plešivica,Žumberak i Svetice.

Dom je u sezoni, koja traje od travnja do studenog, otvoren i vikendom uz dežurstvo planinara Martinščaka. Može se i prenoćiti. Ima 10 ležaja.

U prizemlju kuće su drvarnica i mala kuhinja, a na katu dnevni boravak i spavaonica. Ispred i iza kuće nalaze se klupe za odmor. Treba li više za ugodno poslijepodne u prirodi?