Četvrtu godinu za redom, u suradnji s udrugom specijalne policije Grom iz Karlovca, pohodimo naš dragi Velebit i vrh Sveto brdo. Ove godine podijelit ćemo se u dvije grupe.

 

ČLANOVI MARTINŠČAKA!

Polazak na izlet: ispred Doma HV-a u 5 30, vožnja kombijem ili osobnim vozilima. Večera po dogovoru iz dopisa(grah). Postoji mogućnost ako bude zainteresiranih  planinara  da se prespava kod Zdravka Krpana, a dio se vrati u Karlovac u večernjim satima.

Cijena izleta s obzirom na broj prijavljenih: podjela troškova

Kontakt osoba za prijave : Tomislav Katić mob: 098 439 591

GRUPA I: Mali Alan – Sveto brdo;  planinari s boljom kondicijom, spremni na 5h hoda (uključujući uspon na Sveto brdo 1,5h), polazak s prijevoja Mali Alan najkasnije u 8:30. Prijevoz prvog dijela puta, šumskom cestom do okretišta, moguć je terenskim vozilima, isključivo u vlastitom aranžmanu.

Vodič: Josip Lukinić

 

GRUPA II: Mali Alan – Dušice;  planinari koji ne idu na vrh Sveto brdo, spremni na 3h hoda, bez većih uspona. Polazak s prijevoja Mali Alan 10:30. Također, prijevoz prvog dijela puta, šumskom cestom do okretišta, moguć je terenskim vozilima, isključivo u vlastitom aranžmanu.

Vodič: Tomislav Martinelli

 

Obje grupe nalaze se na Stanovima Jurjevića (Dušice) prije 14h, gdje se služi sveta misa.

 

OPREMA:

Slojevita (proljetna) planinarska odjeća, zaštita od sunca/kiše/vjetra, planinarska obuća, štapovi za hodanje, hrana iz ruksaka, voda, minimalno 2l, osobna, planinarska i zdravstvena iskaznica.

 

DOLAZAK U SVETI ROK:

Mogućnost dolaska u petak navečer i noćenje u hostelu Sveti Rok. Cijena noćenja je 130 kn. Mogućnost večere 50-60 kn i doručka 30 kn. Broj noćenja ograničen je na 20 osoba. Prednost imaju članovi HPD Gora s važećom markicom za 2021.godinu. Vaše prijave smatrat ćemo sigurnima i ozbiljnima. Ako popunimo kapacitet u Svetom Roku, moguće je (u vlastitom aranžmanu) rezervirati smještaj u obližnjem Lovincu.

 

Polazak iz Svetog Roka prema Malom Alanu: GRUPA I: 7:45, GRUPA II: 9:45

Od Zagreba do Svetog Roka ima 2:30h vožnje, bez stajanja + do Malog Alana 30-40 min.

Nakon planinarenje, po silasku u Sveti Rok, imamo organizirani planinarski grah s mesom (30 kn). Kod prijave morate napomenuti želite li grah. Postoji mogućnost i narudžbe druge hrane ali to ne preporučamo jer ćete  čekati ako bude gužva. Piće se plaća zasebno na šanku.

 

PRIJAVE:na mail jopa979@gmail.com za sudjelovanje na pohodu do 2.6.2021.Prijave za noćenje do 24.5.2021.
Obavezno navesti: grupa I ili II, za ili bez večere (grah).

 

VAŽNO: vodiči ne organiziraju raspored sudionika po autima.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.