Dragi planinari i svi Karlovčani,

Pozivamo Vas na 7. „Pohod crtom bojišnice“ koji se održava u nedjelju 03. 10. 2021.

Početak Pohoda je u 9 sati kod groblja u Ladvenjku (za one koji nemaju prijevoz, isti je organiziran kod Doma HV Zrinski u Karlovcu s polaskom u 8:15 sati).

Pohod nas najprije vodi od groblja u Ladvenjku na Martinščak (KT HPO 7.3.). Nakon toga se vraćamo prema Korani, pa preko Škrtića i Šanca dolazimo na Turanj. Za trasu pohoda od 15-ak kilometara nam treba 4 sata.

Nakon hodnje služiti će se sveta misa u kapeli Blaženog Alojzija Stepinca u 14:30 sati.

Pohod završava planinarskim grahom.

HPD Martinščak organizacijom „Pohoda crtom bojišnice“ obilježava dan napada na grad Karlovac 4. listopada 1991. godine, a obuhvaća značajne lokacije u obrani grada Karlovca i tako upoznaje planinare i građane, posebno mlađe naraštaje, s karlovačkom poviješću i ulogom karlovačkih branitelja u Domovinskom ratu.

„Pohod crtom bojišnice“ prvi put je bio organiziran 2015. godine tako da  je to već tradicionalni Pohod koji okuplja veliki broj planinara, izletnika, ljubitelja prirode te poštovatelja povijesti i žrtve karlovačkih branitelja u Domovinskom ratu.

Ovom hodnjom odajemo počast palim i preživjelim braniteljima, ali im na svojevrstan način i prinosimo žrtvu.

Više informacija o Pohodu možete uskoro saznati na našoj web stranici (www.hpd-martinscak.hr) ili kod organizatora Pohoda :

Tomislav Katić – 098 439 591

Davor Protulipac – 091 795 8340

NAPOMENA !!!

OBAVEZNA PRIJAVA SUDIONIKA POHODA DO SRIJEDE 29. RUJNA 2021.

MOLIMO VAS DA KOD PRIJAVE ISKAŽETE INTERES ZA GRAH (30 kn) i MAJCE POHODA (30 kn).

Svi sudionici Pohoda dužni su se pridržavati naputaka i epidemioloških preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i stožera Civilne zaštite.

Veselimo se Vašem dolasku.

 

 HPD MARTINŠČAK KARLOVAC

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.