izlet_7991-1_800x533Još jedan sjajan planinarski izlet. Prekrasan sunčani zimski dan, upoznavanje Banovine, grada Petrinje i gostoljubive obitelji naše članice Ive Katić ostat će za pamćenje.

Po planu u 7 sati ispred zgrade suda krenulo je 24 planinara prema Petrinji. Još 5 ih je išlo svojim autom te nas je dvoje čekalo u Petrinji zajedno sa domaćinom gospodinom Milošem. Sve ukupno 31 planinar Martinščaka. Nakon upoznavanja i razgledavanja Petrinje te domaćih kolača, kave i čašice okrijepe kod obitelji Ive Katić krenuli smo prema selu Hrastovici. Kako nam se nikamo nije žurilo krenilo smo tek u 10:40 na stazu preko Sv.Duha od crkve u Hrastovici. Laganom šetnjom stižemo do ruševina katoličke crkve Sv.Duha gdje radimo odmor i okrijepu i nakon 20 min krećemo prema vrhu.

Dolaskom na vrh neki počinju sa jelom, neki na kavu i pivu a neki odmah na udaranje žigova. Nakon odmora odlazimo na presušeno Pecko jezero i vidikovac odakle vidimo Zrinsku goru a u daljini Ličku Plješivicu, Ozeblin te Osječenicu .

Povratkom u dom i kraćim zadržavanjem oko doma, vraćamo se stazom preko vodovoda u selo Hrastovicu gdje nas čeka autobus. Zastajemo u Petrinji na još jednu okrijepu te iza 19 sati dolazimo u Karlovac.

Bio je to doista lijep izlet, gdje smo hodali obroncima Hrastovičke gore, gdje smo došli do jednog od najljepših planinarskih domova u Hrvatskoj na vrhu Cepelišu i gdje smo sa obližnjeg vidikovca otkrivali ljepotu Banovine.

Pogledajte slike OVDJE

I pogledajte slike u nastavku:

Leave a comment

Your email address will not be published.