Članovi HPD Martinščak Marko Čepuran i Zoran Smajla sutra ujutro u 5 sati krenut će s karlovačkog Turnja prema kraljevskom gradu Kninu, kako bi na dostojan način obilježili velikih 25 godina od početka Vojno redarstvene operacije Oluja.

Prije nešto više od godinu dana, dvojica prijatelja i kumova došli su na ideju da pješice prođu 250 kilometara od Karlovca do Knina, a sve u čast Oluje. Pripreme su krenule oko Božića, a trenirali su pješice do Krašića, Vrbovskog i oko Karlovca. 

Marko i Zoran odlučili su da sve bude simbolično pa kreću u 5 ujutro s Turnja jer je u 5 počela i Oluja, a Turanj je izabran kao simbol ratnog stradanja Karlovca i okolice. 

Marko, inače iz Bosiljeva i Zoran s Jelse ne boje se ni teških uvjeta puta iako ovih dana vladaju velike vrućine. Cilj im je dnevno propješačiti 40-ak kilometara te ne hodati po najvećim vrućinama već ujutro i poslije podne. 

Vjeruju da će do Knina doći 5. kolovoza ujutro, baš kako bi trebalo u spomen na 25 godina velikog događaja hrvatske povijesti.

Našim članovima želimo sretan put!

Leave a comment

Your email address will not be published.