Hrvatsko planinarsko društvo Martinščak poziva sve planinare, hrvatske branitelje, profesore i nastavnike sa svojom djecom, sve ostale zaljubljenike u hodanje i prirodu te sve poštovatelje sjećanja na žrtvu grada Karlovca u Domovinskom ratu na sudjelovanje u hodnji Crtom bojišnice 2023.

Tradicionalni 9. „Pohod crtom bojišnice“ se održava u nedjelju 01.listopada 2023. godine.

HPD Martinščak organizacijom „Pohoda crtom bojišnice“ obilježava dan napada na grad Karlovac 4. listopada 1991. godine, a obuhvaća značajne lokacije u obrani grada Karlovca i tako upoznaje planinare i građane, posebno mlađe naraštaje, s karlovačkom poviješću i ulogom karlovačkih branitelja u Domovinskom ratu.

„Pohod crtom bojišnice“ prvi put je bio organiziran 2015. godine. Danas je to već tradicionalni Pohod koji okuplja veliki broj planinara, izletnika, ljubitelja prirode te poštovatelja povijesti i žrtve karlovačkih branitelja u Domovinskom ratu.

Pohod nas najprije vodi od groblja u Ladvenjku na Martinščak (KT HPO 7.3.). Nakon toga se vraćamo prema Korani, pa preko Škrtića i Šanca dolazimo na Turanj. Za trasu pohoda od 15-ak kilometara nam treba laganom šetnjom 6 sati.

Svi sudionici vozila mogu parkirati na parkiralištu kod doma HV-a.

Satnica događanja:

Okupljanje i prijave sudionika kod društvenih prostorija 07:30 do 08:00 sati.

Pozdravna riječ domaćina 08:00 sati

Polazak autobusa za Ladvenjak 08:15 sati

Početak Pohoda je u 09:00 sati kod groblja u Ladvenjku

Planirani dolazak na Turanj i završetak pohoda oko 15 sati.

Sveta Misa u crkvi Blaženog Alojzija Stepinca na Turnju u 15:30 sati

Polazak autobusa sa Turnja do društvenih prostorija u 16:30 sati

Ručak po dolasku do prostorija.

Za ručak je grah po cijeni 5 EUR-a koji se plaća kod prijave sudionika. Do 27.rujna potrebno je najaviti dolazak kao i rezervaciju ručka.

Više informacija o Pohodu možete saznati na našoj Facebook i web stranici društva (www.hpd-martinscak.hr) ili kod organizatora Pohoda:

Ivica – 091 579 0941

Tomislav – 098 439 591

Davor – 091 795 8340

Molimo zainteresirane polaznike neka se jave do 27. rujna sa informacijama koliko ih dolazi iz društva i tko želi ručak zbog same organizacije prijevoza i ručka.

Veselimo se Vašem dolasku.