Screenshot_6Maglovita i hladna subota na Vinici  nije spriječila članove HGSS Karlovac, vodiče Martinščaka, Vinice i Vrlovke i  učenike, planinare OŠ Slava Raškaj iz Ozlja ,njihovu voditeljicu Mirjanu Petrunić, ravnateljicu škole Gordanu Basar i učitelja Geografije Željka Jurišu u zajedničkom poučnom druženju. Od ove školske godine u OŠ Slava Raškaj učenicima je ponuđena izvannastavna aktivnost Planinarenje. Cilj aktivnosti nije samo posjet nekom vrhu, već stjecati znanja o planinarstvu, zaštiti okoliša,razvijanju vještina  kretanja, orijentacije itd.

U zagrijanom domu Mladena Polovića na Vinici uz čaj i kekse  Mladim planinarima poučno i zanimljivo predavanje o HGSS je održao Darko Domitrović, član HGSS i vodič HPD  Vinice. Znanje Mladih planinara „Kako se možemo orijentirati u prirodi ?„ kroz igru su provjerili vodiči HPD Martinščaka (Ivica Čepuran i Mirjana Petrunić).Kako bi bilo nemoguće pohađati školu, a ne poznavati brojke i slova; tako bi i planinari trebali poznavati čvorove.Tako su dječje ruke u kratko vrijeme vrlo brzo izvodili čvorove poput osmice i bulina, za što su zaslužni vodič HPD Martinščaka  Bojan Petrunić i  PD Vrlovke Kruno Mlačak.Alpinist i vodič HPD Vinice ( Dinko Friščić) Mlade planinare je upoznao sa penjačkom opremom  i kako se ona koristi.

Jedno veliko hvala svim vodičima koji su nesebično proveli vrijeme sa djecom i postigli cilj da pedeset i troje djece uživa u prirodi bez mobitela, tableta, playstationa…

Leave a comment

Your email address will not be published.