Hrvatsko planinarsko društvo Martinščak održalo je redovnu godišnju skupštinu u planinarskoj kući “Ivanova hiža” u Priselcima . Svečanosti, koja se održala u nedjelju 1. ožujka 2020.,prisustvovali su brojni gosti. Nazočili su predstavnici Odreda izviđača “Vladimir Nazor”, HPD Vinica, PD Vrlovka iz Kamanja, PD Dubovac, PD Melnica iz Slunja i Mladen Kuka (kao predstavnik Karlovačke sportske zajednice, PSGK, PD Karlovac i CEIK Braća Seljan).
 
O radu društva u protekloj godini i planovima za 2020. godinu izvještaje je podnio predsjednik HPD-a Martinščak Ivica Čepuran. Društvo je sa svojim članovima u protekloj godini bilo u svim krajevima Lijepe naše i susjedne Slovenije, a posebno treba istaknuti odlazak Ivice Čepurana, Ivana Grčića i Davora Protulipca u Bugarsku i uspon na najviši vrh Balkana, Musalu. Uz odrađena predavanja o usponima na najviše svjetske vrhove u pripremi su i nova predavanja kao i izložba fotografija u Knjižnici za mlade sljedećeg mjeseca.
 
Vodiči sudjeluju u radu Stanice vodiča Karlovac i na vježbama, a dva člana polažu markacistički tečaj. Radnim akcijama vodi se briga o “Ivanovoj hiži” i novim prostorijama za sastanke u prostoru bivše vojarne Luščić.
 
Hvale vrijedan projekt rada s mladima vode Sandra Prebeg, Mirjana i Bojan Petrunić sa “Slavinim planinarima” iz OŠ “Slava Raškaj” iz Ozlja.
Održan je 5. Pohod crtom bojišnice povodom obilježavanja dana napada na grad Karlovac 4. listopada 1991. godine.
Za planinarsku obilaznicu “4 rijeke karlovačke” izdaju se novi dnevnici, a u pripremi su i brojni novi projekti.
 
Skupština je usvojila određene izmjene i dopune Statuta.
 
Društvo se i ovim putem zahvaljuje nekolicini donatora kojima su podijeljene zahvalnice i svim svojim članovima koji aktivno sudjeluju u radu i promoviranju HPD-a Martinščak.
 

Leave a comment

Your email address will not be published.