KONTROLNA TOČKA HPO 10.6 i 10.4

Screenshot_14

Vojak je najviši vrh Učke i istarskog poluotoka. Njegovo je tjeme gol travnati hrbat strmih strana, na čijoj se vršnoj točki nalazi kameni razgledni toranj visok desetak metara. Toranj je sagrađen 1911., o čemu svjedoči natpis ugrađen na samome pragu. Unutrašnjost tornja uređena je kao suvenirnica Parka prirode Učka, a njegova terasa, do koje vodi 30 stuba, jedan je od najljepših vidikovaca u cijeloj Hrvatskoj. U blizini vrha nalazi se telekomunikacijski toranj i vojni radar za nadzor zračnog prometa.

 

Screenshot_15

Veliki Planik najviši je vrh Ćićarije. Vrh je s istočne strane travnat i kamenit, a s drugih je strana šumovit. Vrhu prilaze planinarske staze iz svih smjerova i spajaju se u šumi 8′ ispod vrha, na sedlu između Velikog i Malog Planika. Jedino put s Korita stiže do vrha izravno s druge strane.

 

SUBOTA 10.10.2015.

 

PLAN IZLETA

Cijena prijevoza: Automobilom 70 kn , Autobusom na osnovi 30 članova cijena iznosi 90 kn.

Polazak: 06:00 sati ispred zgrade suda

Planirani povratakoko 21 sat  u Karlovac 

Zahtjevnost: Umjereno teško i ne zahtjevno K2/T1

Vožnja do doma Poklon sa pauzom za kavu.

Polazak na stazu u 09:00 sati prema Velikom Planiku 1272m, staza je dugačka oko 15 km sa povratkom i vrijeme hodanja je oko 4 sata sa povratkom.

Odmor na vrhu i povratak natrag na dom Poklon oko 14:00 sati

Nakon povratka kratki odmor i nastavak na vrh Učke Vojak 1396m, staza je dugačka oko 7 km sa povratkom i vrijeme hodanja 3 sata sa povratkom.

Dolazak na Poklon iza 18:00 sati.

Oprema:standardna planinarska oprema,gojzerice, odjeća u skladu s vremenskim prilikama, zaštita od kiše, vjetra i sunca,planinarski štapovi,fotoaparat,tekućina za piće,planinarski dnevnici.

Prehrana: iz ruksaka.

Vodič: Ivica Čepuran, 091-579-0941, ivica.cepsi@gmail.com

Prijave i informacije: na sastancima društva kod vodiča uz uplatu do 07.10.2015.

Obavezni dokumenti: planinarska iskaznica HPS-a, osobna i zdravstvena iskaznica.

 

Napomena:

Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i  fizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da pristupa izletu na vlastitu odgovornost,  te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati odluka i uputa vodiča.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.