HPD MARTINŠČAK U OKOLICI PLATKA
                             Izlet na Crni vrh i Primorski Klek
 
Nakon podosta ekipnih izleta naših članova uslijedio je jedan društveni.  Privukao je 17 planinara našeg društva ,od 7-godišnjeg planinara Borne pa nadalje. Iako izlet nije bio ono što je zamišljeno u početku ,bio je i bolji ! Izviđanjem tjedan dana prije vidjelo se da je put na Jelenc dosta otežan nakon prolaska i radova šumara.Izbor je pao na Crni vrh i susjedni mu Klek.
 
Oba vrha smještena su na istočnom dijelu Grobničkih Alpa, a istovremeno mogu se pripisati široj okolici Platka, obzirom da su prilazi orijentirani na Platak i šumsku cestu Kripanj – Platak. Oba vrha imaju iste karakteristike. Naime, jugozapadne padine su stjenovite, a sjeverne i sjeveroistočne strane šumovite, dok je sami greben prošaran travom i kamenjarom. Ovi vrhovi ne ističu se svojom visinom, ali odlika im je što su pristupačni s dobrim vidicima jer su im vrhovi goli i razgledni. I dosta vjetroviti, kako se pokazalo taj dan.
 
Nakon uspona na Crni vrh i Primorski Klek slijedi pauza i dogovor za dalje .Dio ipak želi otići na Jelenc što i čine s drugim vodičem. Ostatak društva odlazi prema Platku ,te se popeo na Snježnik. Svi se nalazimo na planinarskom domu Sušak od kuda se nakon odmora i izmjene lijepih dojmova upućujemo svom domu, svom Karlovcu.

Leave a comment

Your email address will not be published.