Sunčano jutro, subota, 19.7.2014.

10532067_1513848495499844_3374268446157408012_oPrema dogovoru, okupili smo se kod zgrade suda i iz opravdanih razloga krenuli na put s nekih desetak minuta kašnjenja.
Idemo preko D.Rese gdje nas čekaju Čeps,Helena i Mario.U Bosiljevu se uključujemo na autocestu pa ćemo do naplatnih u Ogulinu gdje kupimo Irenu.
S autoceste izlazimo u Otočcu.Put nas dalje vodi do Krasna.Tu stajemo za prvu jutarnju kavicu i sve ono što tko treba obaviti. Raspoloženje je dobro, koristimo priliku i za međusobno upoznavanje.Sad već sasvim „prisno“ razgovaramo i s našim vozačima koji ne pokazuju nezadovoljstvo zbog onih 9km makadama koji je pred nama.
Uskom planinskom cestom preko Begovače i Mrkvišta stižemo do Alana. Nema gužve. Domaćini nas srdačno dočekuju. Plaćamo ulaznice,slijedi preoblačenje, okrijepa i brzo su svi spremni za polazak na Zečjak. Spontano, na licu mjesta dogovaramo da ćemo na vrh ipak svi skupa, kraćom stazom. Uspon protiče bez problema,hodamo lagano,fotkamo, razgovaramo…
Na vrhu ! A što reči? Prekrasni vidici ! Šalama nikad kraja !
E, tu sad dogovaramo odvajanje grupa, pa će jedni istom stazom natrag, a druga će grupa onom dužom, preko Kite. Okupljanje na Alanu.
I da, okupili smo se oko papice, pive, kavice. U živom razgovoru razmjenjujemo dojmove. A neki su i odspavati stigli.
Čeps i Željko, frikovi, uputili su se u Jablanac pješice. Ma takvi su oni! Samo nas brine neće li im ipak biti prevruće!?
Mi smo se drugi dobro odmorili i onda sjeli u autobus, bez brige i kako vele, pameti, uputili se u Jablanac. More! Kupanje!
U Jablancu smo ,prema osobnom izboru posjetili dom „M.Hirtz“,neki na kupanju ostali na gradskoj plaži, a neki se zaputili u uvalu Zavratnica. Oni koji su se tu našli prvi puta bili su očarani njenom ljepotom, koja naravno nije ostavila ravnodušnima ni one koji je od prije poznaju.
Biljana nam je ispričala kako je prekrasan doživljaj noćno kupanje u uvali jer je prepuna planktona koji svijetle oko vas, svakim zamahom ruku pri plivanju.
Kao što je čitav dan bio uspješan, zanimljiv i ugodan, tako je i vožnja do Karlovca protekla u najboljem redu. Svaka čast našim vozačima!
Osim članova našeg društva na izletu su bili i planinari PD“Dubovac“ i HPD“Vinica“.

Leave a comment

Your email address will not be published.