POHOD CRTOM BOJIŠNICE 2020.

Hrvatsko planinarsko društvo Martinščak organizira 6. „Pohod crtom bojišnice“ povodom obilježavanja dana napada na grad Karlovac 4. listopada 1991. godine. Pohod će se održati u subotu 3. listopada 2020. godine, a obuhvaća značajne lokacije u obrani grada Karlovca i tako upoznaje građane, posebno mlađe naraštaje, s karlovačkom poviješću i ulogom karlovačkih branitelja u Domovinskom ratu.

Ovogodišnji pohod,za razliku od prijašnjih, neće biti organiziran u dvije grupe. Ove godine će biti samo jedna grupa, a novina je sveprisutni Covid-19 virus. Stoga se Pohod organizira prema preporukama Stožera Civilne zaštite i HZJZ. SVI SUDIONICI POHODA DUŽNI SU SE PRIDRŽAVATI NAPUTAKA I EPIDEMIOLOŠKIH PREPORUKA HRVATSKOG ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO.

Plan Pohoda crtom bojišnice:

Okupljanje na parkiralištu kod groblja u Ladvenjku u 10h.

U 10:30 sati je početak uspona na Martinščak, a nakon toga nastavak Pohoda prema Turnju.

HPD Martinščak poziva planinare, hrvatske branitelje, profesore i nastavnike sa svojom djecom te ostale zaljubljenike u hodanje i prirodu da sudjeluju na pohodu povodom obilježavanja 29. godišnjice napada na grad Karlovac 4. listopada 1991. godine.

Pohod crtom bojišnice“ prvi put je bio organiziran 2015. godine. Danas je to već tradicionalni pohod koji okuplja veliki broj planinara, izletnika, ljubitelja prirode te poštovatelja povijesti i žrtve karlovačkih branitelja u Domovinskom ratu.

Ovim izletom odajemo počast palim i preživjelim braniteljima. Zajedništvom Karlovčana i svih žitelja naše županije te kroz kazivanja o ratnim događanjima obrazujemo mlade i ne dopuštamo zaboravu da prekrije tragične, ali i slavne trenutke naše prošlosti.

Informacije:
091 795 8340 (Davor Protulipac, tajnik)
098 439 591 (Tomislav Katić, vodič)

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.