IZLET: LIČKI GORSKI BISERI

subota i nedjelja – 18. – 19.05.2019.

 

vrhovi: RISOVAC, METLAČA, OŠTRA, KRČMAR, OSTROVICA, CRNI VRH, OŠTRI KOZJAK


PLAN IZLETA      

Informacije o prijevozu: planirani prijevoz kombijem ili autima, cijena ovisno o broju prijavljenih oko 150kn, kod prijave obavezna uplata akontacije od 100kn, dodatno se plača svako osobno spavanje na domu Vila Velebita 60kn

Plan puta:

1. dan

Polazak u 05:30 iz Karlovca od parkirališta ispred crkve u Novom Centru.Vožnja starom cestom kroz Liku do Kaluđerovca i uspon na Risovac i Metlaču. Nakon silaska idemo za Aleksinicu te uspon na Ostrovicu. Polazak prema Velikom Žitniku posjeti spomen domu Ante Starčević. Nastavljamo vožnju prema Smiljanu i penjemo na Krčamar. Nakon Smiljana idemo na Oštru i nakon silaska odlazimo na odmor u kuću Vila Velebita.

 2. dan

Odlazak na prijevoj Takalice i polazak na stazu za Crni vrh, zatim na Metlu te Oštri Kozjak. Slijedi povratak natrag istom stazom do vozila na prijevoj Takalice. Polazak za vrelo Gacke na zasluženi ručak. Nastavak auto cestom za Karlovac. Očekivani dolazak u Karlovac oko 21:00.


Opis staze:

duljina staze: 1.dan 15km 2.dan 16km

zahtjevnost: K1 / T1

vrijeme hodanja: 1. dan 8 sati, 2. dan 7 sati


oprema: standardna planinarska oprema prilagođena vremenskim uvjetima,rezervna odjeća i obuća, papuče za dom, gojzerice, zaštita od kiše i vjetra, zaštita za glavu,planinarski štapovi,fotoaparat,punjač za mobitel,tekućina za piće, planinarski dnevnici, hrana

obavezni dokumenti: planinarska iskaznica HPS-a sa plaćenom članarinom za tekuće godinu, osobna i zdravstvena iskaznica.

prijave i informacije: kod vodiča na broj mobitela.

vodič: Ivica Čepuran, 091-579-0941


Napomena:

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i fizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da pristupa izletu na vlastitu odgovornost  te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati odluka i uputa vodiča.