HPD MARTINŠČAK

ORGANIZIRA IZLET NA:

PUTAČIĆEVA GLAVICA (BRUSNIK)

NEDJELJA 07.01.2024.

PLAN IZLETA

 

Informacije o prijevozu: prijevoz autima.

Plan puta:

Polazak u 09:00 sati iz Karlovca od prostorija društva u Luščiću.

Polazak na stazu iz Draganića od crkve Sv. Jurja. Dolaskom na vrh proslava Nove Godine.

Povratak u Karlovac oko podneva.

S travnate vršne glavice otvoreni su prekrasni vidici na sve strane. Na sjevernom obzoru vidimo: Zečak, Japetić, S. Plešivicu, Okić i Medvednicu. A na istočnom i jugoistočnom su: Vukomeričke gorice, Hrastovička (Cepeliš), Petrova (Petrovac) i Zrinska gora (Priseka). Na južnom obzoru su Martinščak i Vinica, a “iza” njih, daleko na obzoru, nazire se Gola Plješivica i vrhovi M. i V. Kapele, a jugozapadno su Klek i Bjelolasica. Nadomak Brusniku u smjeru zapada je Vodenica a dalje na obzoru vrhovi prekograničnih slovenskih brda. Sv. Gera, Pliješ i Ječmište dobro se vidi na sjeverozapadnom obzoru.

Trigonometrijska točka Brusnik je položajno najtočnije određena točka u RH. (izvor: https://geopp.planinarski-portal.org/kt-gpo/384/)

Opis staze:

Duljina staze: 5 km

Zahtjevnost: K1 / T1

Vrijeme hodanja: 2 sata

Oprema: standardna planinarska oprema, gojzerice, odjeća u skladu s vremenskim prilikama, zaštita od kiše i vjetra, planinarski štapovi, fotoaparat, tekućina za piće, planinarski dnevnik geodetske obilaznice.

Obavezni dokumenti: planinarska iskaznica HPS-a, osobna i zdravstvena iskaznica.

Prehrana: iz ruksaka.

Prijave i informacije: na sastancima društva kod vodiča i na broj mobitela te u Viber grupi.

Vodič: Ivica Čepuran, 091-579-0941

Napomena:

Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i fizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da pristupa izletu na vlastitu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati odluka i uputa vodiča.