image001 U subotu 25.travnja učenici „Mladi planinari“ OŠ Dubovac i OŠ Grabrik sa svojim učiteljima tjelesno zdravstvene kulture Alenkom  Belčić i Slavenom Kampićem posjetili su „Usnulog diva“ jednu od najatraktivnijih i najpopularnijih planinskih odredišta u Hrvatskoj. Vodiči „Mladim planinarima“ bili su Bojan i Mirjana Petrunić.

Nekim učenicima je ovo bio prvi uspon i uz podršku vodiča bez poteškoća su svladali kolijevku hrvatskog planinarstva. Od strane vodiča „Mladi planinari„ su bili upoznati kako hodati u planini ( tempo, uspinjanje, silaženje,držanje razmaka, odmor….) ;

Mirjana Petrunić osim što je vodič ona je i učitelj te je osnovnoškolce upoznala sa krajobrazom Kleka. Vodič i alpinist pripravnik Bojan Petrunić na vrhu Kleka je pokazao  „Mladim planinarima“ kamenu piramidu koja je izgrađena u spomen na stradalog alpinistu Krešimira Milasa te istaknuo kako planinarenje ima svoju draž, ali i opasnosti na koje planinar treba biti spreman.

Povratak u Karlovac je bio u kasnim popodnevnim satima, a osmjesi na dječjim licima i puna srca govorila su više od riječi. Sad se kuju planovi između vodiča i voditelja za neke nove vrhove.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.