POZIVAMO VAS NA MEMORIJALNU HODNJU CRTOM BOJIŠNICE 2017.


Hrvatsko planinarsko društvo Martinščak poziva sve planinare, sportaše, hrvatske branitelje, profesore i nastavnike sa svojom djecom, sve ostale zaljubljenike u hodanje i prirodu te sve poštovatelje sjećanja na žrtvu grada Karlovca u Domovinskom ratu na sudjelovanje u hodnji Crtom bojišnice 2017.

Hrvatsko planinarsko društvo Martinščak s posebnim ponosom i pijetetom već treću godinu zaredom organizira hodnju povodom obilježavanja 26. godišnjice napada na grad Karlovac 4. listopada 1991. godine. Tog su dana JNA i velikosrpski pobunjenici izvršili napad na Karlovac topničkim udarom, nakon čega je uslijedio i tenkovski napad što je bio početak dugog i teškog, ali i junačkog i uspješnog razdoblja obrane Grada u Domovinskom ratu. Sada već tradicionalni memorijalni pohod će se održati u subotu 30. rujna 2017. godine.

Okupljanje planinara i svih zainteresiranih je ispred zgrade karlovačkog suda u 08:30 sati gdje Vas čeka autobus koji vozi do Ladvenjka od kuda kreće uspon na Martinščak. Nakon odmora na Martinščaku spuštamo se do restorana Karan i uz  D1 do Vukmanićkog Cerovca gdje se skreće prema Škrtićima. Nakon toga slijedi hodnja preko Slunjskih brda prema Goljaku do brda Šanac te dolazak na Turan.

Završni dio pohoda je spuštanje preko Turnja do Aleje branitelja na Rakovcu, gdje je  i završetak hodnje koji se očekuje oko 17 sati. Tura je dugačka 14 kilometara.

Odajmo počast braniteljima našega Grada sudjelovanjem u hodnji Crtom bojišnice 2017. te nemojmo dozvoliti da tragični, ali i ponosni dani ranih devedesetih padnu u zaborav.

Pratite nas i saznajte novosti u vezi pohoda.

Informacije:

  • 099 283 64 77 (Tomislav Katić, organizator Pohoda)
  • 091 579 09 41 (Ivica Čepuran, tajnik Društva),
  • 098 806 281 (Krunoslav Golubić, predsjednik Društva)

 

Leave a comment

Your email address will not be published.