Slavini planinari, učenici OŠ Slava Raškaj Ozalj i mladi planinari HPD Martinščak-a sudjelovali su na 1. susretu malih planinara Hrvatske koji se održao 23. rujna u istočnom dijelu Požeško-slavonske županije između Pleternice i Slavonskoga Broda, na obroncima Dilj gore.

Susret je održan pod pokroviteljstvom Hrvatskog planinarskog saveza u Brodskom Drenovcu, a tamo je pristiglo više od tri stotine djece planinarskih društava iz osnovnih škola u kojima postoji organiziran planinarski rad s djecom, uz pratnju voditelja. Unatoč nepovoljnim vremenskim prilikama okupile su se mlade ekipe planinara iz svih krajeva Hrvatske od Splita, Opatije, Otočca do Iloka.

Karlovačku županiju predstavljali su naši sjajni Slavini planinari, učenici OŠ Slava Raškaj i članovi HPD Martinščaka sa svojim voditeljima Mirjanom Petrunić, Sandrom Prebeg, Bojanom Petrunićem i predsjednikom Stanice vodiča Karlovac Darkom Domitrovićem.

Slavini planinari su sudjelovali u natjecanju pletenja planinarskih čvorova. Od trinaest skupina koje su se natjecale u toj zahtjevnoj disciplini osvojili su treće mjesto, na veliki ponos i sreću malih planinara, njihove voditeljice Mirjane Petrunić i ostale vesele družbe.

Čestitamo!