Prva nedjelja u ožujku je tradicionalno rezervirana za godišnju Skupštinu. Redovna izvještajna Skupština je organizirana na našoj planinarskoj kući “Ivanova hiža” u Priselcima. Skupštini je prisustvovalo gotovo četrdeset članova Društva, te gosti iz SRK Pedala Laganini, PD Dubovca, Gljivarskog društva Karlovac te predstavnik iz Planinarskog saveza Karlovačke županije.

Na Skupštini su podnesena izvješća o radu u 2023-oj godini, Suda časti i Nadzornog odbora o financijskom poslovanju za proteklu godinu.

Tijekom prošle godine organizirano je desetak društvenih izleta. Također je odrađeno preko desetak manjih izleta naših članova mimo godišnjeg plana. Svakako se trebamo prisjetiti velikog društvenog izleta na Pelješac, Korčulu i Lastovo u lipnju koji će svima ostati u dobrom sjećanju i nezaboravnom druženju kao i proslavi rođendana. Početkom listopada je održan 9. Pohod crtom bojišnice, a krajem prosinca sada već tradicionalni noćni uspon na Martinščak. Dvoje naših članova svake zime odlazi po nekoliko puta u Sloveniju na zimske uspone, a troje članova u rujnu boravi u Škotskom visočju.

Od radnih aktivnosti kontinuirano se uređuju i održavaju društvene prostorije u Luščiću i planinarska kuća “Ivanova hiža” u skladu s financijskim mogućnostima. Kroz projekt HPS-a prošlu godinu su nabavljeni četiri nova putokaza te alat za markiranje i čišćenje staza. Markirali smo cijelu obilaznicu “4 rijeke karlovačke” kroz navedeni projekt HPS-a.

Slavini planinari, učenici OŠ Slava Raškaj Ozalj i mladi planinari HPD Martinščak-a sudjelovali su na 1. susretu malih planinara Hrvatske koji se održao 23. rujna.

Susret je održan pod pokroviteljstvom HPS-a u Brodskom Drenovcu, a tamo je pristiglo više od tri stotine djece planinarskih društava iz osnovnih škola u kojima postoji organiziran planinarski rad s djecom, uz pratnju voditelja. Unatoč nepovoljnim vremenskim prilikama okupile su se mlade ekipe planinara iz svih krajeva Hrvatske od Splita, Opatije, Otočca do Iloka.

Karlovačku županiju predstavljali su naši sjajni Slavini planinari, učenici OŠ Slava

Raškaj i članovi HPD Martinščaka sa svojim voditeljima Mirjanom Petrunić, Sandrom Prebeg, Bojanom Petrunić i predsjednikom Stanice vodiča Karlovac Darkom Domitrović.

Slavini planinari su sudjelovali u natjecanju pletenja planinarskih čvorova. Od trinaest skupina koje su se natjecale u toj zahtjevnoj disciplini osvojili su treće mjesto, na veliki ponos i sreću malih planinara, njihove voditeljice Mirjane Petrunić i ostale vesele družbe.

U listopadu su Slavini planinari obišli dio naše planinarske obilaznice “4 rijeke karlovačke” i boravili su na planinarskoj kući „Ivanova hiža“. Tada su održali radionicu “Stablo moj prijatelj”.

Sva podnesena izvješća su prihvaćena jednoglasno. Prezentirani su plan rada i ostalih aktivnosti za ovu godinu koje su dosta ambiciozne.

Društvo je prošle godine brojalo 129 članova od kojih je preko 50 djece. Brojimo osam markacista, pet vodiča i jednog pripravnika.

Našim dragim gostima i prijateljima HPD-a Martinščak hvala na odazivu, podršci i riječima pohvale.

Nakon Skupštine je nastavljeno druženje uz odličan gulaš od divljači !!

Vidimo se dogodine !