Hrvatsko planinarsko društvo (HPD) Martinščak organizira pohod povodom Dana napada na grad Karlovac 1991. godine. Pohod će se održati u nedjelju, 4. listopada. Početak je zakazan za 6:30 sati u Ladvenjku, slijedi uspon na Martinšćak (346 m), prelazak Korane čamcima i šetnja do spomenika žrtvama Domovinskog rata na Turnju.

HPD Martinščak poziva planinare, hrvatske branitelje i ostale građane da sudjeluju na pohodu povodom obilježavanja velikosrpske agresije i 24. godišnjice napada na grad Karlovac.

Okupljanje je u Ladvenjku do 6:30 sati, kada je polazak na vrh Martinšćak. Na vrhu je kratka stanka, a potom se silazi u Ladvenjak do slapa na Korani.

Slijedi prelazak Korane čamcima i nastavak pohoda prema Šancu, te silazak i dolazak na Turanj do Muzeja Domovinskog rata.

Na Martinščaku, na slapu, Šancu i kod Muzeja sudionici pohoda dobit će kratke informacije o Domovinskom ratu i liniji obrane grada Karlovca od osoba koje su branile Karlovac.

Ovisno o broju prijavljenih bit će osiguran besplatni autobus do Ladvenjka. Za prelazak Korane osigurani su čamci i osiguranje u slučaju nezgode.

Polazak ispred zgrade suda u 6,00 sati. Osiguran besplatni autobus.  

Dolazak u Ladvenjak, te u 6:30 s parkirališta kod groblja, polazak na Martinščak.

Dolazak na Turanj: do 10 sati.

Duljina staze: oko 10 kilometara.

Oprema: standardna planinarska oprema, gojzerice, odjeća u skladu s vremenskim prilikama, fotoaparat, tekućina za piće.

 
Prijave i informacije:

098 806 281 (Krunoslav Golubić, predsjednik Društva),

091 579 09 41 (Ivica Čepuran, tajnik),

099 283 64 77 (Tomislav Katić, član Izvršnog odbora).

Leave a comment

Your email address will not be published.