Hrvatsko planinarsko društvo „Martinščak“ i ove godine organizira tradicionalnu „Hodnju crtom bojišnice“ kojom se obilježava dan napada na Karlovac 4. listopada 1991. godine. Hodnja obuhvaća značajne lokacije u obrani grada Karlovca te upoznaje građane, a posebice mlađe naraštaje s karlovačkom poviješću i ulogom karlovačkih branitelja u Domovinskom ratu.

Hodnja započinje 4. rujna (četvrtak) u 10,00 sati u Vukmanićkom Cerovcu (restoran Karan) gdje se skreće prema Škrtićima, preko Slunjskih brda pa prema Goljaku i brdu Šanac i na posljetku silazak na glavnu cestu i dolazak na Turanj u 13,15 sati. Također ćemo sudjelovati u svečanom protokolu grada Karlovca.

Hodnja je prvi puta organizirana 2015. godine. Danas je to već tradicionalni pohod koji okuplja veliki broj planinara, izletnika, ljubitelja prirode te poštovatelja povijesti i žrtve karlovačkih branitelja u Domovinskom ratu.

Hodnjom odajemo počast palim i preživjelim braniteljima, ali im na svojevrstan način i prinosimo žrtvu. Kroz zajedništvo koje vlada u Hodnji okupljamo naše Karlovčane i sve žitelje naše županije. Kroz kazivanja o ratnim događanjima obrazujemo mlade i ne dopuštamo zaboravu da prekrije tragične, ali i slavne trenutke naše prošlosti.

Pozivamo sve hrvatske branitelje i njihove obitelji, sve planinare te poštovatelje hrvatske i karlovačke povijesti te ljubitelje prirode, a posebno profesore i nastavnike sa svojim učenicima da nam se pridruže kako bismo na ovaj jedinstveni način odali počast svima koji su sudjelovali u junačkoj obrani našega grada.

Slava im i vječna hvala!

Pratite nas i saznajte vijesti u vezi pohoda.

Informacije:

Tomislav Katić, organizator Pohoda – mob:  099/283-64-77

Krunoslav Golubić, predsjednik društva – mob: 098/806-281

Leave a comment

Your email address will not be published.