Još jedan veliki uspjeh HPD Martinščaka

DSCF8426Krunoslav Golubić i Željko Krpan, vratili su se puni emocija i jako umorni, nakon 8 dana provedenih u njima najdražoj planini i nakon propješačenih, 145 kilmetara.

Veliki  zaljubljenici u Velebit i velebitska bespuća još jednom su pokazali i dokazali da su vrhunski planinari i vrsni sportaši koji i danas kao i nekad postižu odlične sportske rezultate.

Propješačiti cijeli Velebit od početka do kraja u komadu je uspjeh o kome sanjaju svi zaljubljenici u planine ali samo rijetki ga i ostvare.

DSCF8479Ti dani u Velebitu su bili dani gdje su ih budila  sunčana ali i tmurna jutra, gdje je bilo dana ko stvorenih za planinarenje, i dana gdje je ih je pratila žega sunca ali i hladni vjetrovi i kiše.

O, susretima sa poskocima, kao i s drugim divljim i pitomim stanovnicima Velebita, ništa ne pričaju. O, svojim bivcima pod vedrim nebom ili derutnim skloništima, također se ne očituju.

Bez svih blagodati civilizacije, još jednom su  otkrivali istinsku ljepotu, veličinu i ćudljivost naše najopjevanije planine.

Uskoro očekujemo prezentaciju njihove velebitske pustolovine  gdje će kao i uvijek prenositi svoje spoznaje, slike i  ljubav svima koji vole i poštuju, tu mitsku planinu u Hrvata.

Leave a comment

Your email address will not be published.