planinariKarlovački planinari i njihovi gosti obilježili su dan Dan planinara grada Karlovca pješačkim pohodom do planinarske kuće “Ivanova hiža” u Priselcima, gdje su se oko podneva okupili, a potom okrijepili i družili tijekom popodneva.

Hrvatsko planinarsko društvo Martinščak je bio domaćin, a Planinarski savez grada Karlovca inicijator i pokrovitelj ovog pohoda.

Pješačilo se i planinarilo u dvije skupine. Prva je krenula u 9 sati s Dubovca i preko Hrnetića i Velike Jelse stigla do crkvice Sveta Margareta, gdje joj se pridružila druga skupina, te su zajedno nastavili planinarskom stazom kroz šumu do planinarske kuće kojom upravlja HPD “Martinšćak”.

Screenshot_24 Zajednička veselica u i oko “Ivanove hiže” okupila je stotinjak planinara iz karlovačkih planinarskih društava tako da su osim domaćina iz HPD „Martinščaka“ sudjelovali i planinari iz PD Karlovca, PD Dubovca, PD karlovačke zvijedzda, CEIK-a braće Seljan, Savez gorskih vodiča Hrvatske, HPD Vinica iz Duga Rese i prijatelji iz Planinarskog društva „Melnica“ Slunja.
Dan planinara obilježila su sva pokoljenja, od planinara s višedesetljetnim “stažom” do planinarskog podmlatka.

Slavljenicima se osmjehnulo i vrijeme, prijepodne oblačno ali suho, a u poslijepodnevnim satima granulo je sunce te je užitak boravka u prirodi i dobrom društvu, uz ručak i piće za sve, bio potpun.

Leave a comment

Your email address will not be published.