POHOD CRTOM BOJIŠNICE 2019.

Hrvatsko planinarsko društvo Martinščak organizira 5. „Pohod crtom bojišnice“ povodom obilježavanja dana napada na grad Karlovac 4. listopada 1991. godine. Pohod će se održati u subotu 5. listopada 2019. godine, a obuhvaća značajne lokacije u obrani grada Karlovca i tako upoznaje građane, posebno mlađe naraštaje, s karlovačkom poviješću i ulogom karlovačkih branitelja u Domovinskom ratu.

Ovogodišnji pohod organiziran je u dvije grupe. Jedna je kondicijski zahtjevnija, dok je druga lakša.

Prva grupa:

Okupljanje ispred prostorija društva u vojarni Luščić u 8:30 te polazak kombijima do parkirališta Adriadiesela (odnosno kod bivše Auto kuće Škoda) na Maloj Švarči.

Polazak u 9:00 prema Vinici pa dalje na Martinščak, nastavak do restorana Karan pa preko Vukmaničkog Cerovca prema Škrtićima. Potom preko Slunjskih brda prema Goljaku i brdu Šanac, na kraju silazak u Turanj.

Druga grupa:

Okupljanje ispred prostorija društva u vojarni Luščić u 10:30. te polazak kombijima do parkirališta na groblju Ladvenjak.

U 11:00 sati je početak uspona na Martinščak gdje se sastaje s prvom grupom i zajednički nastavlja pohod.

HPD Martinščak poziva planinare, hrvatske branitelje, profesore i nastavnike sa svojom djecom te ostale zaljubljenike u hodanje i prirodu da sudjeluju na pohodu povodom obilježavanja 28. godišnjice napada na grad Karlovac 4. listopada 1991. godine.


„Pohod crtom bojišnice“ prvi put je bio organiziran 2015. godine. Danas je to već tradicionalni pohod koji okuplja veliki broj planinara, izletnika, ljubitelja prirode te poštovatelja povijesti i žrtve karlovačkih branitelja u Domovinskom ratu.

Ovim izletom odajemo počast palim i preživjelim braniteljima. Zajedništvom Karlovčana i svih žitelja naše županije te kroz kazivanja o ratnim događanjima obrazujemo mlade i ne dopuštamo zaboravu da prekrije tragične, ali i slavne trenutke naše prošlosti.

Informacije:
098 969 9981 (Damir Požar, dopredsjednik),
091 795 8340 (Davor Protulipac, tajnik)
099 283 64 77 (Tomislav Katić, predsjednik Izvršnog odbora)

Leave a comment

Your email address will not be published.